Upplev Tyskland med Interrail

Många rusar bara igenom Tyskland med tåget ner mot de sydligare delarna av Europa, men Tyskland är så mycket mer än bara en transportsträcka!

Med mängder av historiska monument, roliga nöjesparker, mysiga städer, spännande sagoslott, pittoreska byar och inbjudande sandstränder finns det mycket att se och uppleva.

Dessutom är Tyskland väldigt lättillgängligt från Sverige med tåg och är ett perfekt resmål för dig som har en semestervecka över eller för dig som vill prova på en kortare tågluff. På denna sida har vi samlat allt du behöver veta för en tågluff i Tyskland!

Tågluff genom tyskland med Rolf och Ulrik!

Rolf Fredriksson har varit Europa- och Tysklandskorrespondent för SVT, tågluffade på 1970-talet och har rest mycket i Tyskland. Ulrik Andersson har arbetat på Ericsson runtom i världen, även i Tyskland. Ulrik var också tågluffare på 1970-talet och har ofta besökt Tyskland, gärna för att se på fotboll.

Nu tågluffar de runt i Tyskland och delar med sig av sina bästa tips!

Läs om deras resa här!

Rundresa i juligt Tyskland – med tåg!

Ingemar Albertsson och Anne-Marie Lindstedt blev Vintagemannen och VintageQ  2011. Sedan dess klär de sig i vintagekläder, köper det mesta second hand och reser helst med tåg. Hållbarhet byggd på lust och fåfänga alltså. Bloggar som #vintagemannen och på vintagemannen.se. Annars är de deltidspensionerade konsulter i marknadsföring och management.

Nu tågluffar de i ett juligt Tyskland, med guideböcker från 30- och 50-talet!

Följ resan här!

Word by Tina tågluffar i Tyskland

Tina Wetterskog är svensk resekonsult bosatt i Norge som driver reseportalen worldbytina.se där hon inspirerar till resor och äventyr när och fjärran. Fokusområden: Tåg! Konst! Hållbarhet! Hon har bland annat rest med tåg i Tyskland i samarbete med Tyska Turistbyrån. Tina har ett stort konstintresse – både när det gäller historisk konst och samtida konst.

Reportagen är skrivna utifrån upplevelser från en pressresa med Tyska Turistbyrån: “Tyskland – Ditt resmål” i oktober 2020. Avstånd, handsprit, munskydd och sunt förnuft har varit högsta prioritet. Det är inte en uppmuntran till att åka just nu utan se det som inspiration inför kommande äventyr.

Följ resan här!

One country pass för Tyskland?

Ring våra resekonsulter på 08 – 53 52 53 00.

Vi håller öppet mellan 8.00 – 16.30 under alla vardagar, med lunchstängt mellan 12-13.

Ladda ner Tysklandskartan här!

Tysklandstips med Anna och Marko

Författarna Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén har bott i Tyskland i tre omgångar och skrivit elva böcker – två om Berlin samt reseguiden Med tåg genom Europa. Här berättar de om några av sina tågesemesterfavoriter i Tyskland. Viel Spaß!

Förslag på resor i Tyskland

Här hittar du tre rutter i tyskland med tåg, anpassade för resor under en, två och fyra veckor.

Rabatter med Interrail

Visste du att ett Interrailkort ger dig rabatter på mängder av attraktioner, boenden med mera? Vi har samlat alla rabatter du får i Tyskland!

Läs mer här

 

Guten morgen Berlin!

Ta tåget till en av Europas mest spännande och levande huvudstäder! Berlin har något att erbjuda för alla.

Kliv på nattåget i Malmö och vakna du upp mitt i centrala Berlin.

Köp biljett