Vid tvåtiden fick vi äntligen checka in på vårt hotell, Independente. Det var verkligen pangfint, med stora valv, gamla koffertar, industrimöbler och skäggiga killar i kepsar.

Vi hade hittat det genom att googla på hotell i Bairro Alto, men när vi var i Lissabon insåg vi att det är ett sånt hotell som alla rekommenderar. Dit går locals för att dricka öl en fredag eller för att äta middag i restaurangen = bra betyg. Om jag åker tillbaka till Lissabon och inte hyr en lägenhet, så vill jag lätt bo här igen.

Vårt rum hade en  fransk balkong som vette ut mot torget. Vi jobbade lite och powernappade till ljudet av ett jazzband som spelade där utanför.

Och så sminkade vi oss i sängen, för ljuset i badrummet var så dåligt. Sandras vattentäta teori är att det är en snubbe som har inrett det.

Sen gick vi ner till hotellets innergård för att dricka bärs med Agnes, som hade hört av sig då hon bor i Lissabon. Dessa två bilder är Sandras för övrigt.

När magarna började kurra så tog vi oss ner för kullerstensgatorna till Taberna da rua des Flores, där vi skulle äta middag. Jag hade sett de här bilderna och blivit lite kär, och så hade vi fått tips på Instagram. Vi pratade förresten om att det är så himla fint hur vissa ger så utförliga tips som måste tagit skitlänge att skriva, och att de (ni) som gör det är väldigt generösa och fina personer.

Det var en stunds väntetid så vi beställde en flaska cava. Jag gillade vår servitris så himla mycket alltså oh man, det var något med hennes energi.

Cavan gick såklart rakt upp i huvudet på oss alla tre 🙂

Sen käkade vi vår middag (God! Tips!) och pratade om artificiell intelligens och första hånglet.

Men sen var det dags att gå vidare.

Till den här fina baren, Pensão Amor, som har varit en gammal bordell.

Där dreglade Sandra över matrosklädda servitörer tills jag ryckte henne i jackan och sa att jag behövde åka hem, innan jag skulle råka somna med huvudet på barbordet. Vi hade ju åkt tåg natten innan och hållit igång på stan sedan klockan 8 på morgonen och ibland känns min kropp snarare som 61 år i stället för 21.

Slut på vår första Lissabonkväll!