Europarunt.se

Europarunt.se

Tågluffa med Interrail

Här hittar du allt du behöver veta om Interrail

Vad är Interrail?

Vart i Europa vill du åka? Interrail är det unika och äventyrliga sättet att ta sig runt på. En tågbiljett för att hjälpa dig att öppna dörrar till nya destinationer, kulturer och vänner i hela Europa.

Du kan välja mellan 40.000 destinationer i 33 länder, som gör det helt fritt för dig att anpassa ditt eget personliga Europa-äventyr!

Varför tågluffa med Interrail?
Den ultimata känslan av frihet! Att tågluffa med Interrail ger dig verktygen till att helt och hållet bestämma över din egen resa. Du kan använda ditt Interrailkort för att hoppa på det tåg du känner passar dig bäst, ta hjälp av våra resekonsulter inför din resa så hjälper de till med planeringen – via telefon på 08-53 52 53 00 eller via e-post på support@europarunt.se.

Interrail är ingen turistbyrå och vi berättar inte för dig vart eller hur du ska åka – det är bara du som bestämmer! Vi ser bara till att du kan ta dig till vart helst du vill i Europa.

Vem kan tågluffa med Interrail?
Alla europeiska medborgare kan resa med Interrail, oavsett ålder. Vi har till och med rabatt för ungdomar upp till 27 år och för seniorer över 60 år. Barn till och med 11 år reser helt gratis i sällskap av vuxen person med Interrailkort (max 2 barn-Interrailkort får köpas per vuxet Interrailkort).

Oavsett om du reser ensam, i grupp, med barn, föredrar komfort eller spontanitet och oavsett vilken ålder du är i så finns det ett Interrailkort för dig!

Vad är ett Interrailkort?
Interrailkort är en tågbiljett som gäller på nästan alla tåg i hela Europa. Med Interrailkort får du tillgång till 37 järnvägs- och färj-bolag i 33 länder.

På de flesta tåg räcker det med Interrailkortet som giltig biljett, men på vissa sträckor krävs det en platsreservation. Läs mer om platsreservationer i vår guide.

I vilka länder kan man tågluffa med Interrail?
Ditt Interrailkort gäller i dessa 33 länder:
Belgien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Österrike.

Hur reser jag med mitt Interrailkort?

Så reser du med Global Pass
Med Interrailkort kan du resa billigt och enkelt. Det gäller som färdbiljetter på de flesta tåg över hela Europa och ger dig även olika rabatter och förmåner. Global Pass laddas med ett antal resdagar och en giltighetstid som du själv bestämmer. Resdagarna måste användas inom kortets giltighetstid.

Så räknar du resdagar
En resdag är en av de dagar du kan resa på med ditt Interrailkort. En resdag definieras som det dygn du reser fram till midnatt. Åker du t.ex. kl 09:00 så börjar din resdag 09:00 och fortsätter fram till midnatt samma dygn.

Tågluffa med barn
Barn upp till och med 11 år kan få kostnadsfria Interrailkort, förutsatt att minst en vuxen köper sina Interrailkort samtidigt. För varje vuxen bjuder vi på upp till två Interrailkort för barn. Reser ni med tåg som kräver platsreservation måste ni också reservera plats för alla barn över två år.

Interrail som digital biljett

Sedan sommaren 2021 säljs Interrailkortet som mobil-pass – allt du behöver är din telefon!

Vad är ett Mobil-Pass?
Vårt Mobil-Pass är en papperslös biljett som kan läggas till direkt i din mobil. I appen kan du planera din resa, förbereda ombordstigning på tåget och utforska 33 europeiska länder, njut av mer frihet än någonsin tidigare!

Hur fungerar ett Mobil-Pass?
Att resa med ett Mobil-Pass är enkelt – allt du behöver är din telefon, Rail Planner-appen och en internetanslutning (minst var tredje dag). Välj bara ett Pass i kassan så skickar vi dig en personlig kod i din beställningsbekräftelse via e-post, ladda sedan upp ditt pass i appen.

Varför välja ett Mobil-Pass?
Köp nu, resa upp till 11 månader senare
Du behöver inte välja startdatum förrän du reser
Fri frakt – lägg till den i appen
Fri ersättning av ditt Mobil-Pass om du tappar telefonen

Kom igång med ditt Mobile Pass

Hur köper jag mitt Interrailkort?

Välj rätt kort
Oavsett hur du vill tågluffa så finns det förmodligen ett Interrailkort för dig. Läs mer och jämför korten här.

Säker kassa
När du köper dina kort av oss så handlar du av ett svenskt företag, som följer svensk lagstiftning. Hela vår webbplats omfattas av en säker, krypterad anslutning, inklusive vår kassa. Dina uppgifter hanteras med försiktighet och helt i enlighet med Personuppgiftslagen.

Resenärsuppgifter
Observera att vi börjar producera dina Interrailkort direkt när vi tagit emot din betalning. Därför finns inte möjlighet att ändra i din beställning när den väl är lagd. Tillse därför att de resenärs- och kunduppgifter du anger är korrekta innan du slutför betalning.

One country pass?
One Country Pass är tågluffarkortet för dig som vill upptäcka fler sidor av ett land till fast pris. Till skillnad från Global Pass så gäller One Country Pass bara i ett enda land. Kortet gäller som en färdbiljett på de största tågbolagen och ger dig obegränsat resande på de resdagar du köper. Du kan köpa One Country Pass för många populära länder i Europa, och med över 800 olika korttyper finns det nästan garanterat en som passar dig perfekt.

One Country Pass säljs endast över telefon – kontakta våra resekonsulter via telefon på 08-53 52 53 00 eller via e-post på support@europarunt.se.

Interrail One Country Pass erbjuds för Benelux, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Lettland, Litauen, Grekland + Attica, Irland, Italien, Italien + Attica, Kroatien, Makedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.

Kontakta våre resekonsulter.
Öppet alla vardagar mellan 08:30 – 16:30.

08-53 52 53 00
support@europarunt.se


Europarunt

FAQ

Vanliga frågor om tågluffning med Interrail

En resdag är en dag som du kan använda Global Pass som färdbiljett. Alla dagar är inte alltid resdagar, eftersom det är vanligt att man stannar en eller flera dagar längs vägen innan man reser vidare. Om du vill resa så mycket som möjligt så väljer du ett Global Pass med många resdagar. Vill du istället uppleva mycket på de platser du besöker kan du klara dig med ett Global Pass med få resdagar.

Interrailkorten gäller som en färdbiljett på alla deltagande tåg i alla deltagande länder. Huruvida det täcker alla dina resor eller inte beror på vilket Interrailkort du väljer och hur du vill resa.

Bra att veta: Platsreservation ingår inte och säljs separat vid behov. Global Pass är inte giltigt i Sverige om du är bosatt här, men får användas för en resa ut och en resa in.

Global Pass får användas för en resa ut ur Sverige och en resa tillbaka till Sverige. Du kan inte resa fritt i Sverige med kortet eftersom det är avsett för att resa i andra länder.

Ja, för att resa ut i Europa, eller tillbaka till Sverige, med ditt Interrailkort måste du använda dina resdagar, precis som när du reser runt i Europa.

 

Du räknas som senior från och med den dag du är 60 år fyllda. Det spelar ingen roll om du är pensionerad eller inte.

Den som köper måste vara stadigvararande bosatt i Europa i ett deltagande land. Det räcker inte att du har vistats en längre tid i ett land för att du ska anses vara stadigvarande bosatt där. Du måste också kunna styrka detta med exempelvis ditt pass.

Ja! Från och med 2019 finns nu fler Interrail varianter att välja bland. Allt från 4 dagar till 3 månader. Se hela utbudet här!

För att resa i första klass (1KL) med högsta komfort behöver du ett Interrailkort med 1KL som vald komfort, samt vid behov komplettera med platsbiljetter. Med ett Interrailkort i 1KL kan du resa både i 1KL och andra klass (2KL). Med ett Interrailkort i 2KL kan du endast resa i 2KL.

Ring oss på 08-535 253 00, eller maila till support@europarunt.se så hjälper vi dig att köpa dina Interrail-pass. Kortet levereras direkt till din mail när du genomfört betalningen.

På dygnsöverskridande tåg får man fullfölja resan med just det tåget, utan att nästa resdag behöver användas. Det är det datum när man kliver på tåget som anses vara resdatum. Dock måste resan fortfarande ske under kortets hela giltighetstid. Byter man sedan till ett annat tåg, så måste även den dagens resdatum anges. Det är tågens ordinarie avgångs- och ankomsttider i tidtabellen som gäller.


Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och ta del av unika rabatter på Interrail först av alla!