Vi vaknade tidigt och började dagen med frukost på hotellet. Fortfarande höga på alla mysiga intryck från gårdagen styrde vi stegen mot området Ghetto som sägs vara världens första ghetto – alltså därifrån ordet har sitt ursprung. Ett judiskt kvarter med vackra synagogor där det inte är lika mycket turister.

En tant utanför hotellet frågade om mina byxor var pyjamasbyxor eller vanliga. “Don’t get me wrong, you look like a typical Venice-girl!”. Hm. Vet fortfarande inte hur jag ska tolka detta… Jag älskar iaf mina byxor.

Arkitekturen skilde sig en aning från stadskärnan och blev mer och mer olik ju närmre Ghetto vi kom. Stämningen var mycket mer avslappnad.

Sa jag att Venedig va romantiskt? Kärlekspar överallt.

Både jag och Josef älskade stämningen i Ghetto. Inte alls samma puls som inne i stan. Vi satte oss ner på en supermysig liten uteservering mitt på torget och spelade Backgammon å drack öl. Barn från en skola i närheten lekte lekar och dansade runt oss. Overkligt gulligt.

Venedig är ju känt för sina gondoler. Men vi insåg rätt snabbt att detta utnyttjats till max och blivit till en överdrivet dyr turist-attraktion. Vi kände dock att vi var tvungna att testa.

Vi båda kände oss faktiskt rätt töntiga när vi väl satt där. Kanske hade det varit lite roligare om man hade haft nån att hångla med…

Aja. Solen sken och vi fick fina bilder. Så 80 euro för 30 min var ändå inte heelt att kasta pengarna i vattnet. Även om det kändes långt ifrån värt det.

“Josef jag vill ta en fin bild med Italiensk glass å vattnet i bakgrunden!”

Hur fan gör folk?! Vem kom på att glassen liksom ska hänga över den lilla struten så den rinner ner som ett vattenfall efter en minut?!? Nä. Mer jobbigt än gott. Blir bägare nästa gång.

Hela eftermiddagen strosade vi igenom genom den vackra staden utan vidare plan. Satte oss i solen ibland å tog nåt att dricka. Gick in i några små affärer. Till slut hittade vi ett mysigt ställe att äta middag.

Eftermiddagen var det dags att röra sig mot tågstationen för att ta ett nattåg till Berlin.

Sovvagnen överträffade alla förväntningar. Vi fick vattenflaskor, tofflor och det fanns tom ett litet handfat att borsta tänderna i. Vi släckte lamporna, satte i hörlurarna å lät “gardinen” vara uppdragen för att långsamt vaggas till sömns samtidigt som träd och lampor swischade förbi utanför fönstret. Jag somnade och sov som en sten.