Nicole Falciani

Sammanfattning av min tågluff med Interrail

Nu har det gått ett tag sedan jag kom hem från tågluffen. Och med handen på hjärtat måste jag verkligen säga att detta är bland det roligaste jag gjort och upplevt. Vi var ute och tågluffade i totalt 10 dagar och gjorde totalt 6 stopp. Det tycker jag var lagom. Vi hann med Venedig, Comosjön, Portofino, St Moritz, Luzern och Zürich. Jag hade dock inte bangat på att tågluffa i typ en månad.

Så mitt tips till alla därute är att TÅGLUFFA. Ni kommer verkligen inte ångra er. Vi valde att köpa Interrailkortet med 15 resdagar i följd. Men eftersom vi bara gjorde 6 stopp på 10 dagar hade det dock varit billigare för oss att köpa kortet med 7 valfri resdagar inom en månad. Men det är lätt att vara efterklok hehe.

Vill ni veta det bästa? Nu kan ni köpa ert interrailkort inför våren eller sommaren och få 15% rabatt. Gäller några veckor framöver. Hur bra?

Ni hade ju chansen att ställa mig era frågor ang min tågluff. Så här kommer alla frågor & svar.

Skulle du rekommendera folk att tågluffa? JA, JA och återigen JA. Verkligen roligaste jag gjort. Man får dessutom uppleva så många olika ställen på kort tid.

Vad var det bästa/sämsta med resan? Det bästa med resan var att man fick se så många ställen på kort tid och att man kan bestämma helt själv vart man ska. Finns nog inget som var ”sämst” eller riktigt dåligt. Ibland blev man ju såklart lite trött på att åka tåg så länge. Men vi försökte åka max 6 timmar i sträck just för att vi skulle orka med.

Bokade ni alla resor i förväg eller hur gjorde ni? Alla resor behöver man inte boka i förväg utan enbart vissa. Lättast och smidigast är att ringa Europarunts telefonsupport, eller gå till tågstationen innan resan för att boka tågbiljetter.

Vad kostar ett tåglufffskort? Det beror på hur länge du vill åka och vara borta. Men bästa är att kolla på Europarunt.se för att se vilket som passar dig bäst.

Hur bodde ni på tågluffen? Vi valde att hyra lägenheter via airbnb och det gick väldigt smidigt. Vi fick en lite sämre lägenhet & otrevlig värd men annars var alla andra ställen verkligen tiptop.

Hur mycket kostade allt som allt? Vi var som sagt 3 styckna tjejer som var borta i 10 dagar. Vi valde att inte på bo hostels + att vi åt lunch & middag ute varje dag. Vi gjorde av med ca 11 000:- var exklusive interrailkortet. Men man kan lätt spara in pengar genom att laga mat ”hemma” och bo billigare. Dessutom är Schweiz väldigt dyrt jämfört med andra länder.

Last stop – Zürich

Och i lördags led vår tågluff med Interrail mot sitt slut. Lite ledsamt måste jag faktiskt erkänna. Det var skönt för att man äntligen skulle få sova i sin säng, duscha i sin dusch och ha tillgång till hela sin garderob men tråkigt då det har varit så kul och givande att få se nya ställen, träffa nya människor osv. Men slutpratat om det.

Efter Luzern så tog vi tåget till Zürich (som bara tog 45 min!) och där tillbringade vi vår sista natt. Turistiga som vi var så tog vi en båttur på Zürichsjön och efter det strosade vi omkring på deras shoppinggata “bahnhofstrasse”. På kvällen mötte vi upp ett gäng andra svenska tjejer (som vi fått kontakt med via bloggen) för att käka middag och dricka lite drinkar. Trevligt värre!

Jag tänkte köra ett sammanfattningsinlägg senare om hela resan + svara på era frågor. SÅ HIT ME UP med alla frågor angående tågluffen så ska jag se till att svara så utförligt som möjligt. Puss ♥

Luzern

Vårt näst sista stopp på vår tågluff med Interrail blev inget mindre än, Luzern!! Jag hade råkat tabba mig rejält. Kvällen innan när vi var i St Moritz så insåg jag att jag bara hade bokat 1 natt i Zürich och inte 2 som jag trodde. Så där stod vi utan att veta vart vi skulle och utan någonstans att bo. Slutade med att jag ringde mamma (som jag alltid gör när något skiter sig haha!). Mamma föreslog Lutzern, så det var helt enkelt därför vi hamnade där.

Blev extremt överraskad, trodde inte det skulle vara så vackert och ändå relativt stort som det var. Dessutom hade vi en av bästa matupplevelserna på resan. När vi kom dit var det extremt dåligt väder men efter ett par timmar sprack det upp och blev strålande sol. Gissa vilka som var glada över det! ♥

Bernina Express

Wow, wow, wow vill jag börja detta inlägg med! Åkte Bernina express tåget igår mellan Tirano (Italien) och St Moritz (Schweiz). Det var den absolut finaste och coolaste tågresan av dom alla vi gjort hittills. Vi valde att boka in oss på deras panoramatåg vilket innebar att tågen hade fönster nästan från golv till tak. Det var verkligen sån sjuk upplevelse. Går knappt att förklara, inte ens bilderna gör sig rättvisa tyvärr. Vi åkte bland magiska dalar, en galet blå sjö, uppe bland alperna på 1800 meters höjd. Kändes som att åka igenom en målning. Ska ni tågluffa i Italien/Schweiz så borde ni verkligen ta detta tåg. ♥