Hur gör jag en platsreservation för Interrail?

Vad kostar platsreservationer?

Pris för platsbokning ligger mellan €1 – €10 för en andra klass biljett på ett vanligt regional tåg medans vissa internationella snabbtåg kan kosta runt €20 och uppåt. Vill du åka första klass får du räkna med ungefär det dubbla priset. Detta beror också på vilken klass och vilken typ av tåg, även vilket land du ska resa i. För att få ett exakt pris på din platsreservation kan du ringa 08-53525300 och fråga Europarunts support.

Boka din resa

När måste man ha en platsreservation?

På vissa populära sträckor, på snabbtåg, på vissa nattåg behöver man platsreservationer. Undrar du exakt vilka sträckor som kräver platsbokning så föreslår vi att du ringer vår support på 08-53525300, kom ihåg att ha ditt Interrail pass tillgängligt, vår support går igenom din sträcka tillsammans med dig och ger dig möjligheten att boka platsbokning direkt eller föreslå alternativa rutter som inte kräver en platsreservation. Vill du vara mer äventyrlig kan du också se vilka tåg som kräver platsreservation på själva tidtabellerna på tågstationerna där du också kan köpa platsreservation.

Boka din resa

Hur får jag hem mina platsreservationer?

Biljetterna skickas till ditt postombud samma dag (oftast) som du beställer dom. Det ta mellan 1-3 arbetsdagar tills du har dom. Så kom ihåg att boka i god tid innan du reser med Interrail i Europa.

Boka din resa

Måste jag göra en platsbokning innan resan?

Det korta svaret är Nej, men det händer att många tåg blir fulla just under högsäsong vilket gör att du inte kommer med det tåget du vill. Därför rekommenderar vi att ni bokar en platsreservation innan ni åker iväg på er resa. Platsreservation kan göras mellan en och tre månader i förväg, upp till själva resdagen. Vet du att du skall åka en sträcka som bara har en avgång per dag är det väldigt smart att göra en platsreservation. Är ni ett gäng som ska tågluffa tillsammans är det också bra att göra platsreservationer då ni med all säkerhet vet att alla kompisar kommer med samma tåg.

Boka din resa

Var kan jag köpa platsreservation?

Det absolut enklast och billigaste sättet att boka din platsreservation är att ringa till Europarunt’s resekonsulter på 08-53525300. Viktigt att du har fått hem ditt Interrail pass innan du gör din platsbokning.

Boka din resa