Europarunt.se

Tutto Balutto tar tåget till fotbolls-Europa

Tågtutto

Hela världens fotboll står i centrum i Sveriges största fotbollspodd med Gusten Dahlin & Thomas Wilbacher. Det här är hela rasket – Tutto Balutto!

Våren 2020 gav sig Thomas och Gusten ut på en tågluff för att se två Champions League-matcher på två dagar.


Tutto Balutto tar tåget till fotbolls-Europa

Thomas Wilbacher och Gusten Dahlin driver Tutto Balutto, Sveriges största fotbolls-podcast. Under våren 2020 gav dem sig ut på en tågluff i Europa för att se två Champions League-matcher på två dagar. Från London, via tågtunneln under Engelska kanalen, till Lyon. Resan bjöd på två riktiga topp-matcher, nämligen Chelsea-Bayern München på Stamford Bridge och Lyon-Juventus på Parc Olympique Lyonnais.

Att kombinera fotboll och tåg är ett vinnande koncept! Istället för att flyga till en och samma stad för att se en enstaka match kan du kombinera fler matcher i en och samma resa – genom att åka tåg. Avståenden mellan städerna i Europa är kortare än de flesta tror, detta i kombination med höghastighetstågen nere i mellersta och södra Europa gör det möjligt att se en match i London ena dagen, för att morgonen efter resa vidare och se en match i Lyon på kvällen. Knyt samman flera länders fotbollskultur i samma resa med ett Interrail Global Pass – eller utforska fler fotbollsstäder i samma land med ett Interrail One Country Pass! Läs allt om Interrail här.

Lyssna på avsnittet om Tutto Baluttos tågresa här: