9.00. Ta en morgonprommenad till någon utav dessa brunch/frukost ställen:

Coffee & Coconuts

Scandinavian Embassy

Pluk

Alla har fräscha alternativ och många valmöjligheter.

11.00 Rör er mätta och belåtna mot något av Amsterdams alla museer. Anne Franks hus är en populär sevärdhet och om ni går dit på förmiddagen slipper ni trängas bland den största turistmassan.

 

12.30 Nu är ni nära området Jordaan som är populärt att besöka med många fina gator, bra secondhandbutiker och caféer. Eller så kan ni besöka Amsterdams äldsta hus byggt på 1400-talet på Begijnhof 34. Välj om ni gör eftermiddagen till fots eller kanske vill hyra cyklar.

14.00 Här kryllar det av kanaler och smågator så passa på att ta bilder och njut av atmosfären och rör er in mot centrum om ni vill se ytterligare lite affärer.

 

15.00 Ta en eftermiddagsfika och strosa sedan vidare för att upptäcka staden, kanske en pannkaka på Pancake Bakery som är Amsterdams klassiska rätt och en av de mest kända ställena i staden.

16.00 En båttur på kanalen kan vara skönt för att få vila benen lite och där får du chansen att se alla hus från en ny vy och få veta mer om livet på kanalerna. Turerna börjar vid centralstationen och kostar kring 15 euro.

17.00 Rör er mot ert boende för att vila och kanske byta om för kvällen.

 

18.30 Utrechtsestraat är en känd restauranggata och om du är en fiskälskare är restaurangen Pesce värt ett besök. Där får du peka ut din egna fisk som ligger på en isbädd och sedan tillreder kocken fisken. The Good Companion eller Lion Noir är annars bra och trevliga restauranger.

 

20.30 Dags att besöka en av Amsterdams takbarer. Varför inte ta ett besök till SkyLounge Amsterdam eller Floor 17?

23.00 Antingen är kvällen slut här om ni har ett tidigt tåg morgonen efter eller så kan kvällen fortsätta till nästa bar eller nattklubb. Två områden som är bra att ha koll på är Leidseplein och Rembrandtplein.

 

Njut nu av det populära tågluffsstoppet Amsterdam!