Är ditt första stopp på tågluffen Köpenhamn? Vill du få ut så mycket av tiden som möjligt men inte riktigt vet vad du ska göra eller hur du ska börja? Lugn vi hjälper dig. Läs vidare och inspireras av våra 24 timmar i den danska huvudstaden.

8.00 Tåget rullar in på stationen och ni är framme för en natt i Köpenhamn, börja rör er in mot stan och checka in på ert boende.

9.00 Leta upp en cykeluthyrning och gör som danskarna och upplev staden med cykel. Ett skönt sätt att se Köpenhamn på och ni sparar både lite tid och kraft. På t.ex bycykeln kostar det 30 DK i timmen.

10.00 Bege er till ert första stopp med cykeln över till Christiania. Christiania är en del av stadsdelen Christianshavn och fungerar som ett eget samhälle med alternativa livsstilar. I Christiania har varje person ansvar över sitt liv och sitt hem och är därför ett så kallat självstyre utan lagar men har regler såsom inget våld, vapen, tung narkotika eller handel med byggnader eller bostäder. Ett besök värt att minnas kommer det helt klart bli.

12.00 Cykla nu till det populära området Nyhavn och passa på att ta lite fina bilder eller köp med er en kaffe och slå er ner i någon av de fina parkerna Kongens Have, Ørstedsparken eller Kastellet (som ligger nära “den lille havfrue” om man vill se den sevärdheten)

12.30 Nu kanske du börjar bli hungrig så ät den danska delikatessen smørrebröd. Smørrebröd kan du hitta överallt men ett tips är restaurangen Aamanns Deli 8 minuter bort med cykel.

14.30 Mätta och belåtna kan ni nu cykla vidare till shoppinggatan Strøget och strosa runt. Danskar har koll på modet så du lär med största sannorlikhet hitta något fint. Du kan även gå längs parallellgatorna där du hittar fina hus och slipper trängas bland andra turister!

16.00 Trött på vanliga affärer? Det finns mängder av secondhand butiker kika in på en eller flera. Ett hett tips är Wastelandcopenhagen. Området Frederiksberg är också ett trevligt område med lite lyxigare vintage butiker.

17.30 Kanske börjar bli dags att lämna tillbaka cyklarna och gå mot hotellet/hostelet och ta en nap. Sen får ni börja fixa er för kvällen

19.00 Ät på en av Köpenhamns mysiga restauranger. Här väljer ni efter er budget men ett mysigt koncept är restaurangen Osteria 16 I/S, som har en italiensk antipasti meny som byts ut regelbundet. Krogen har dock endast 35 sittplatser så bra att ringa och boka i tid eller vara där tidigt. Annars finns det en asiatisk restaurang som är väldigt trendig. På Falang Asiateria kan du sitta till 02.00 på helgerna och äta asiatisk mat eller dricka drinkar eller vin.

22.30  Avsluta kvällen med att åka till Kødbyen, som är ett slakthusområde som har förvandlats till stadens coolaste utelivskvarter. Där kan du njuta av atmosfären och skönt barhäng och de har öppet till 04 om man så vill.

 

Vem blir inte sugen på att ta tåget till Köpenhamn nu..