Bo billigt!

Det behöver absolut inte innebära ett sunkigt hostel utan mer att man har framförhållning och börjar kolla runt på olika boenden sedan att man bokar, kanske via airbnb eller ett modern och fräscht hostel.

Laga mat hemma

Frukost sparar du både tid och pengar på att äta hemma. Om du ska bo på ett ställe under en längre tid kan du även dela upp dagarna så att du lagar middag hemma vissa dagar och äter ute vissa.

Hör med ditt hostel eller er airbnb värd om vilka sevärdheter som är gratis

Lokalbefolkningen brukar ha bra koll och vara hjälpsamma. Annars kan du googla, många museum brukar vara gratis.

Utnyttja sommarvärmen och ha picnick i parker, det blir alltid billigare än att sitta på en restaurang.

Ha med dig snacks under resan eller när ni gör utflykter, det gör att du inte blir panikhungrig och struntar i att en lunch kostar 250 kronor 😉

Gör upp en budget innan

Då vet du ungefär hur mycket du räknar med att göra av med per dag och välj vad du vill spendera dina pengar på, om du ska vara ekonomisk kan du inte göra allt utan måste prioritera.

Ät inte på huvudgator och de största turiststråken. Om du väljer att promenera 5 minuter bort från den största huvudgatan kan priserna sjunka rejält på restaurangerna. Och maten kan i många fall vara ännu godare och stämningen mer genuin, oftast betalar man för läget eller utsikten inte maten.

Hoppas att ni fick lite tips på hur du håller dig till din budget under resan!