Upplev Tyskland med Interrail!

Många rusar bara igenom Tyskland med tåget ner mot de sydligare delarna av Europa, men Tyskland är så mycket mer än bara en transportsträcka!

Med mängder av historiska monument, roliga nöjesparker, mysiga städer, spännande sagoslott, pittoreska byar och inbjudande sandstränder finns det mycket att se och uppleva.

Dessutom är Tyskland väldigt lättillgängligt från Sverige med tåg och är ett perfekt resmål för dig som har en semestervecka över eller för dig som vill prova på en kortare tågluff. På denna sida har vi samlat allt du behöver veta för en tågluff i Tyskland!

I samarbete med: Germany Travel

Rundresa i juligt Tyskland - med tåg!

Ingemar Albertsson och Anne-Marie Lindstedt blev Vintagemannen och VintageQ  2011. Sedan dess klär de sig i vintagekläder, köper det mesta second hand och reser helst med tåg. Hållbarhet byggd på lust och fåfänga alltså. Bloggar som #vintagemannen och på vintagemannen.se. Annars är de deltidspensionerade konsulter i marknadsföring och management.

Nu tågluffar de i ett juligt Tyskland, med guideböcker från 30- och 50-talet!

Följ resan här!

Tågluff genom tyskland med Rolf och Ulrik!

Rolf Fredriksson har varit Europa- och Tysklandskorrespondent för SVT, tågluffade på 1970-talet och har rest mycket i Tyskland. Ulrik Andersson har arbetat på Ericsson runtom i världen, även i Tyskland. Ulrik var också tågluffare på 1970-talet och har ofta besökt Tyskland, gärna för att se på fotboll.

Nu tågluffar dem runt i Tyskland och delar med sig av sina bästa tips!

Läs om deras resa här!

One country pass för Tyskland?

Ring våra resekonsulter på 08 – 53 52 53 00.

Vi håller öppet mellan 8.00 – 16.30 under alla vardagar, med lunchstängt mellan 12-13.

Ladda ner vår broschyr om tågresor i Tyskland!

Tysklandstips med Anna och Marko

Författarna Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén har bott i Tyskland i tre omgångar och skrivit elva böcker – två om Berlin samt reseguiden Med tåg genom Europa. Här berättar de om några av sina tågesemesterfavoriter i Tyskland. Viel Spaß!

Rabatter med Interrail

Visste du att ett Interrailkort ger dig rabatter på mängder av attraktioner, boenden med mera?

Här kan du läsa om vilka rabatter du får med ditt Interrailkort i Tyskland!

 

 

Snälltåget

Tar dig ut i Europa

Guten morgen Berlin!

Ta tåget till en av Europas mest spännande och levande huvudstäder! Berlin har något att erbjuda för alla. Här finns allt från kvarlevor av det forna öst-Berlin till ett av Europas mest intressanta konst- och kulturliv och ett outtröttligt nattliv.

Semesteräventyret börjar redan ombord. Kliv på nattåget i Malmö och njut av en god buffé*) på färjan Trelleborg – Sassnitz och spana in Rügens vita klippor innan du somnar. På morgonen vaknar du upp mitt i centrala Berlin. Vi kör till Berlin från Malmö under påskhelgen och Kristi Himmelfärdshelgen. Under perioden 26 juni – 13 augusti har vi tre avgångar i veckan i vardera riktning. Boka redan idag för bästa pris!
*) Kan förbokas vid biljettköp.

Läs mer