Mysiga Dresden Neustadt – om du har tre timmar eller mer

Dresden har två stationer, Dresden-Neustadt Bahnhof och Hauptbahnhof. Hauptbahnhof är vacker men området runtomkring är inte jättekul. Är ditt besök i staden kort är det bättre att hoppa av i Neustadt. Här finns massor av kaféer, restauranger och konstkvarteret Kunsthofpassage Dresden att promenera runt i och på kvällarna är det här man hittar stadens roligaste nattliv.

En ovanligt udda biergarten är Katys garage, inhyst i en gammal bilverkstad där mycket från den tiden fortfarande finns kvar. För den hungrige har man även grillat att ta med eller äta på plats. Bra fika med goda kakor hittar du på gulliga Café Oswalds.

Avstånd: 3 – 4 minuters promenad från stationen Dresden Neustadt Bahnhof

 

Bo bra på lägenhetshotell

Lägenhetshotellet Felix passar utmärkt för den som vill utforska staden mer och besöka både Neustadt och barockstaden Altstadt. Extra prisvärt för en familj då lägenheterna har flera bäddar och eget kök. Restaurangen som hör till hotellet är också mycket bra. Om solen tittar fram så missa inte hotellets roliga och mysiga takterrass med fin utsikt.

Adress: Felix im Lebendigen Haus
Kleine Brüdergasse 5
www.dein-felix.de

Avstånd: 10 minuter med spårvagn 11 från Dresden-Neustadt Bahnhof

Upptäck floden med gamla hjulångare

I Dresden har världens största och äldsta hjulångarflotta sin bas. Sächsische Dampfschiffahrts nio olika hjulångare (en del mer än 130 år gamla) tar dig med på korta såväl som längre utflykter på floden Elbe.Du kan köpa enkelbiljetter, tur/retur eller varför inte ett veckokort och båtluffa på floden?Norrut (nordöst) kan du till exempel besöka Meissen med sitt världsberömda porslin. Följer du istället med mot sydväst kan du till exempel kliva av i det vackra naturområdet saxiska Schweiz med höga klippor och fin vandring, eller vid fästningen Königstein som ligger högt uppe på en klippa.

Adress: Sächsische Dampfschiffahrt
Terrassenufer
www.saechsische-dampfschiffahrt.de

Avstånd: 12 minuter med spårvagn 3 från Dresden-Neustadt Bahn

 

Planera din egen tågresa i Tyskland!

Ladda ner Tysklandskartan här!