Om du har tre timmar eller mer

Haidhausen var en gång i tiden en egen by men växte så småningom ihop med storstaden. Idag är det en vacker stadsdel med många tjusiga stenhus, butiker och massor med små kaféer, barer och restauranger. Ett perfekt område att ströva runt i och upptäcka efter hand. Ät gott på gulliga Preysinggarten, njut av italienskt på Lollo Rosso och Mezzanotte eller traditionellt bayerskt på biergarten Hofbräuhausvid Wienerplatz. Avsluta med en cocktail på pyttelilla Barromeller glassiga Negroni.

Adress: Wörthstrasse, Sedanstrasse, Steinstrasse och Wienerplatz
Avstånd: 6 minuter med tunnelbana U4 eller U5 till Max-Weber-Platz från centralstationen

Augustiner-Keller biergarten

Biergartenkulturen är en mycket god anledning att besöka München. Den uppstod här för drygt 200 år sedan och konceptet är lika enkelt som avkopplande. Hämta en enliterssejdel öl och lite mat. Slå dig sedan ner under lummig grönska och njut av folklivet. I en biergarten samlas Münchenborna, gamla såväl som unga. Praktiskt nog ligger en av de bästa trädgårdarna nära centralstationen och är en oas av skuggande träd. Är det svalt har man också ölhallar inomhus.

Adress: Augustiner-Keller
Arnulfstraße 52
Avstånd: 11 minuters promenad från centralstationen

Surfarvågen Eisbachwelle

I en av kanalerna som flyter genom den stora parken Englischer Garten har det av en slump uppstått en stående våg – Eisbachwelle. Här samlas surfarna för att turas om att rida på vågen medan vi andra kan njuta av underhållningen från bron eller kanalkanten. Är du själv en fena på att surfa går det bra att hoppa i, men kolla först med de lokala om hur man bäst tar sig i och ur.

Adress: Eisbachwelle
Prinzregentenstrasse, precis vid sidan om Haus der Kunst
eisbachwelle.de
Avstånd: 9 minuter med tunnelbana U4 eller U5 till Odeonsplatz från centralstationen

Deutsches Museum

Var tror du världens största teknikmuseum ligger? I Tyskland så klart! Närmare bestämt i München. Med över 100 000 föremål från teknikens och vetenskapens värld finns här mycket roligt för både stora och små. Eller vad sägs om första flygplanet i världen med motor, byggt av bröderna Wrights, den första datorn i världen som styrdes av program, en ubåt eller Diesels första motor? Dessutom massor med flygplan, bilar, rymdföremål, båtar och mycket mycket mer.

Adress: Deutsches Museum
Museumsinsel 1
deutsches-museum.de

Avstånd: 27 minuters promenad från centralstationen eller 13 minuter med spårvagn 17 eller 19

Konst och design på Pinakothek der Moderne

Det finns flera riktigt bra konstmuseer i München, de flesta samlade på gångavstånd från varandra. Pinakothek der Moderne har en intressant blandning av modern konst och design. Har du lite mer tid ligger Alte Pinakothek, Neue Pinakothek och Museum Brandhorst precis intill.

Adress: Pinakothek der Moderne
Barer Strasse 40
pinakothek.de

Avstånd: 10 minuter med tunnelbana U4 eller U5 till Odeonsplatz från centralstationen

Hotel Stadt Rosenheim

Nyrenoverade och vackra designhotellet Stadt Rosenheim ligger enstaka meter från både tunnelbanenedgång och tågstation (Ostbahnhof) men också med gångavstånd till de roliga gatorna i området Haidhausen.

Adress: Hotel Stadt Rosenheim
Orleansplatz 6A
hotel-stadt-rosenheim.de

Avstånd: 9 minuter med tunnelbana U5 till Ostbahnhof från centralstationen

 

Planera din egen tågresa i Tyskland!

Ladda ner Tysklandskartan här!