I den nordtyska delstaten Mecklenburg Vorpommen kan man bara några timmar bort från Sverige eller via Berlin eller Hamburg komma till flera olika ställen för att njuta av sol och bad på semestern.

Vissa är större och mer kända och andra mindre omtalade men minst lika värda ett besök. I dessa tyska guldkorn hittar du allt ifrån fiskebyar till badorter och sandstränder. Här kan du läsa om några ställen vi har valt ut.

Hiddensee
Hiddensee ligger väster om Rügen och på ön är det ingen biltrafik så att hyra cyklar är verkligen att rekommendera om man vill upptäcka och ta sig fram enkelt. Det finns fyra orter: Grieben, Kloster, Neuendorf och Vitte och varje ort har sin egen karaktär och charm.

Usedom
Här hittar du en 42 kilometer och upp till 60 kilometer bred sandstrand. Utöver sol och bad varför inte testa på hästridning eller cykling när du gör ett besök på ön? Och missa inte att äta fisk på någon av hamnrestaurangerna.

Warnemünde
Warnemünde är en stadsdel i norra Rostock vid floden Warnous och därifrån har även staden fått sitt namn. Även här imponerar sandstränderna, att staden har en 150 meter bred strand är kanske inte någonting man först tror när man tänker på Tysklands stadsort.

Kühlungsborn
Denna ort ligger 25 kilometer nordväst om Rostock och är en av Tysklands äldsta badorter. Om du är matintresserad och inte ute efter sol och bad så passa på att besök Kühlngsborn under gourmetdagarna 2 november till 8 decemeber. Här hittar du mysiga uteserveringar, röda tegelstenshus och bra shopping. Missa inte stadens goda öl och besök några av de lokala bryggerierna som finns.

Rügen
Rügen är den största ön men nästan mer som en hel skärgård med flera sjönära semesterorter som exempelvis Binz.

Fischland-Darß-Zingst Ligger på den 45 kilometerlång halvön och är en otroligt vacker region med stränder och gröna skogar. Halvön är uppdelad i dessa tre delar Fischland, dramatiska klippor och öppna landskap. Darß är till största del täckt av vildvuxen och orörd skog och ibland kallar man hela halvön för Darß. Zingst har små fiskebyar och långa sandstränder. En strand som är speciell är Darß Weststrand som är 13 kilometer lång och har nästintill orörd natur.