Måste jag göra en platsbokning innan resan?

Det korta svaret är nej, men det händer att många tåg blir fulla just under högsäsong vilket gör att du inte kommer med det tåget du vill. Därför rekommenderar vi att ni bokar en platsreservation innan ni åker iväg på er resa. Platsreservation kan göras mellan en och tre månader i förväg. Vet du att du skall åka en sträcka som bara har en avgång per dag är det väldigt smart att göra en platsreservation. Är ni ett gäng som ska tågluffa tillsammans är det också bra att göra platsreservationer, då vet ni med all säkerhet att alla kompisar kommer med samma tåg och sitter tillsammans.

När måste man ha en platsreservation?

På vissa populära sträckor, på snabbtåg och på vissa nattåg behöver man platsreservationer. I Tyskland, Österrike, Schweiz, Belgien och Nederländerna går det oftast bra att resa utan platsbiljetter på dagtåg, med vissa undantag finns på tåg som kör internationellt, t.ex. alla tåg på väg på Frankrike. Motsatsen är Spanien där varje tåg kräver plats, Frankrike där nästan alla tåg utom regionaltåg kräver plats och Italien som kräver plats på allt utom regionaltåg under högsäsong.

Undrar du exakt vilka sträckor som kräver platsbokning så föreslår vi att du ringer vår support på 08-53525300, kom ihåg att ha ditt Interrail-pass tillgängligt, vår support går igenom din sträcka tillsammans med dig och ger dig möjligheten att boka platsbokning direkt eller föreslå alternativa rutter som inte kräver en platsreservation. Vill du vara mer äventyrlig kan du också se vilka tåg som kräver platsreservation på själva tidtabellerna på tågstationerna där du också kan köpa platsreservation.

Vad kostar platsreservationer?

Priser för platsbokning ligger oftast mellan €1 – €10 för en andraklass-biljett på ett vanligt dagsltåg. I vissa länder kan platsreservationerna kosta lite mer, specifikt på tågen i Frankrike, Italien och Spanien. Till exempel på snabbtåget TGV i Frankrike kostar en platsbiljett 20€, men ibland på gränsöverskridande resor med detta tåg kan det kosta upp till 60€. På nattåg kostar liggplatser ca 50€, detta kan också variera, till exempel är dessa biljetter mycket billigare på nattåg i Östeuropa. För att få ett exakt pris på din platsreservation kan du ringa 08-53525300 och fråga Europarunt’s support.

Var kan jag köpa platsreservation?

Det absolut enklast och billigaste sättet att boka din platsreservation är att ringa till Europarunt’s resekonsulter på 08-53525300. Viktigt att du har fått hem ditt Interrail-pass innan du gör din platsbokning.
Du kan även boka dina platsbiljetter online hos vår partner Trainplanet.com

Hur får jag hem mina platsreservationer?

Biljetterna skickas till ditt postombud samma dag (oftast) som du beställer dem. Det ta mellan 1-3 arbetsdagar tills du har dom. Så kom ihåg att boka i god tid innan du reser med Interrail i Europa.


Se mer om platsbokning och platsreservation på filmen nedan.

 

Köp biljett