Europarunt.se

Random Making Movies

En random tågluff

Hallå! Vi är YouTube-gruppen Random Making Movies och det här är vår tågluff. Under en veckas tid lät vi främlingar bestämma vart vi skulle åka i Europa. Häng på!


Random Making Movies på tågluff!

Hallå! Vi är YouTube-gruppen Random Making Movies och det här är vår tågluff. Under en veckas tid lät vi främlingar bestämma vart vi skulle åka i Europa. Häng på!

Dag ett, Stockholm Centralstation. Nervösa och taggade gick vi fram till en person som fick välja vårt första resmål. Valet föll på Hamburg och vi hoppade på nattåget smått nojiga över hur det skulle gå att sova under resan. Det visade sig att vi oroat oss i onödan – nattåget var riktigt mysigt.

Vårt första stopp… missade vi. Orutinerade som vi var låg vi och sov när tåget rullade in på perrongen. Vi vaknade med ett ryck av att vår filmare Pontus ropade ”Visst fan är det här Hamburg?!” Snabbt drog vi på oss kläderna och samlade ihop våra grejer, men det var för sent. Tåget gled vidare och skulle inte stanna igen förrän tre timmar senare i Berlin. Vi fick tag i en tågvärd som ringde konduktören och förklarade läget. Konduktören var sjukt snäll och gjorde ett specialstopp för oss vid en närliggande pendeltågsstation. Vi var tillbaka på banan!

Från pendeltågsstationen tog vi oss smidigt in till stadskärnan. Vi kände inte till Hamburg särskilt väl sedan tidigare men blev direkt störtkära i två områden, Sternschanze och Karolinenviertel, där vi spenderade en stor del av dagen.

Om man är en person från Hamburg, är man en hamburgare då? Den frågan diskuterades flitigt medan vi strosade runt (svaret är ja, det är man). Självklart ville vi se ut som riktiga hamburgare och gick för att shoppa kläder i en secondhandbutik.

Jonas mixade stilar fritt och förvandlades till en vilda västerninspirerad hamburgare medan Kulan råkade skapa en look som mest liknade en fotbollshuligan. Jonas mockajacka med fransar blev snabbt en favorit som skulle få oväntat stor betydelse senare under resan.

En intensiv dag och 20 000 steg senare klev vi ombord nästa nattåg. Vi hade fått instruktioner av en främling på perrongen att ta oss till Interlaken i Schweiz. Kulan var nervös, han hade aldrig hört talas om stället.

Fräscha och utvilade vaknade vi upp i Zurich där vi bytte tåg för att fortsätta resan mot Interlaken. Vill man resa ekonomiskt är nattåg ett bra alternativ då man sparar en massa pengar på att skippa hotellnätter.

Tågresan mellan Zurich och Interlaken var sjukt vacker. Det var som att sitta och titta på TV hela vägen, omringad av 4000 meter höga snötäckta berg. Vi kan starkt rekommendera att åka hit, om inte annat bara för tågresan i sig.

Vi tog en linbana upp till Harder Kulm, en utsiktsplats med milsvida vyer över städerna Unterseen och Interlaken och sjöarna Brienz och Thun.

Förutom vansinnigt fin natur bjöd Interlaken på en massa god mat i form av lokala delikatesser, chokladpraliner och ost i mängder.

Efter en dag i det schweiziska alpparadiset var det dags att rulla vidare. Vi frågade en man på gatan vart vi skulle åka härnäst och han föreslog Gardasjön där han själv brukade segla varje sommar. Hans ord = vår lag, och nästa dag befann vi oss i Italien.

På morgonen åkte vi båt från Peschiera del Garda till Garda för att äta klassisk italiensk mat och utforska staden.

Vi letade i olika vintagebutiker tills vi hittade det vi sökte: kläder att ha på vingård. Som pricken över i:et fixade vi varsin mustasch hos en barberare.

Vi begav oss till vingården Bergamini Vini i Lazise där vi fick en rundvandring och provsmakning av deras egenproducerade viner. Under vinprovningen träffade vi ett gäng svenskar som var där för att fira Stefan som fyllde 50 och Bosse som fyllde 70. Vi sjöng för dem och höll tal, vilket ledde till att vi blev polare och fick komma på efterfest.

Efter vinprovningen köpte vi en flaska och slog oss ner i gräset medan solen sakta sänkte sig över vinrankorna. Ett minne för livet.

Mot nya äventyr! Vart skulle vi nu? Till Bled i Slovenien, föreslog en man på stationen, och då blev det så.

Trots att tåget inte var det modernaste vi hade åkt under resan vann det våra hjärtan direkt. Det var klassiskt och charmigt med en stark Harry Potter-vibe.

Oj, oj, oj, vad fint det var i Bled!

En av höjdpunkterna var att besöka slottet Bled Castle som hade en stark Sagan om ringen-aura där det tornade upp sig på en höjd ovanför sjön. Vi testade också en äventyrsbana i Straza Bled som man skulle kunna likna vid en okontrollerad Vilda musen. En läskig och kul aktivitet som inte hade fått existera i Sverige, om man säger så.

Den sista dagen på resan vaknade vi redan klockan fem för att prova vår fiskelycka i Bledsjön. Dagen innan hade vi pratat med hotellreceptionisten vars granne visade sig vara fiskare och vi blev taggade. Receptionisten ordnade så att vi fick haka på honom och som tack för hjälpen gav vi henne Jonas mockajacka. Hon blev så rörd att hon började gråta. Hur det gick med fisket? Det är en historia vi kan spara till en annan gång.


 • rmm_interrail_europarunt_8-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_11-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_9-scaled-1
 • rmm_interrail_europarunt_4-1536x1057-1
 • rmm_interrail_europarunt_3-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_2
 • rmm_interrail_europarunt_14-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_17
 • rmm_interrail_europarunt_13-1536x1095-1
 • rmm_interrail_europarunt_18-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_16-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_15-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_6-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_20-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_5-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_19-1536x1024-1
 • rmm_interrail_europarunt_7-1536x1024-1
 • image00015