Europarunt.se

Kan man åka tåg till Alperna?

Ja självklart, både på sommaren och på vintern! Att ta tåget till Alperna gör att du får uppleva det massiva bergen genom tågets fönster samtidigt som du äter lunch i en bistrovagn, kanske lyxar du till det med ett glas vin från regionen som passerar utanför fönstret. Att det är klimatsmart och besparar den vackra naturen vi värnar om goes without saying.

 

Direkt från perrongen till backen

Här är en lista på orter du smidigt tar dig till med tåg, hela vägen in i byn.

Österrike
Bad Gastein (Bad Gastein Bahnhof)
Kitzbühel (Kitzbühel Hauptbahnhof)
Mayrhofen (Mayrhofen Bahnhof)
Schladming (Schladming Bahnhof)
St. Anton (St. Anton am Arlberg)
Zell am Zee Kaprun (Bahnhof Zell am See)

Schweiz
Andermatt (Bahnhof Andermatt)
Arosa (Bahnhof Arosa)
Davos
Engelberg (Bahnhof Engelberg)
Grindelwald
Gstaad
Mürren
St. Moritz
Verbier/Les 4 Vallées (Le Châble VS)
Wengen
Zermatt (Gare de Zermatt GGB, German: Bahnhof Zermatt GGB)

Frankrike
Chamonix

Tyskland
Garmisch-Partenkirchen

Italien
Bardonecchia

När du bestämt var du vill åka och hur länge du vill vara borta är du välkommen att prata med våra Interrailexperter. Vår svensktalande support besvarar alla dina frågor om Interrail och kan boka hela din resa åt dig. Läs mer om vår kundservice här.

Hur lång tid tar det?
Ett trevligt exempel är St. Anton, från Stockholm till St. Anton tar det ca 28 timmar med 3 smidiga byten i Köpenhamn, Hamburg och Innsbruck. Du anländer mitt i St. Anton, bara ett stenkast från skidsystemet.

Vad kostar det att ta tåget till Alperna?
Det beror lite på hur länge du vill vara borta och om du reser i första eller andra klass. Vissa nattåg, snabbtåg eller specialtåg kräver också platsbiljetter. För att ta reda på vilka det gäller, vänligen kontakta vår support.

Kan man ha med sig egen skidutrustning på tåget?
Absolut, på alla tåg till Alperna får du ha med dig din egen skidutrustning utan extra kostnad. Ett tips är att packa lätt och ha en skidbag med hjul.

Tågresor jag inte får missa i Alperna?
För dig som gillar allt från höga snöklädda bergstoppar till grönskande och blommande dalar, är Glaciärexpressen ett måste. Tåget som är världsarvsklassat av Unesco går mellan de populära orterna Zermatt och St. Moritz och åtta timmar reser du genom de vackraste vyerna som Alperna har att erbjuda och du färdas även genom 91 tunnlar och över 291 broar. Under resan kommer du ta dig genom Oberalppasset som ligger på 2044 meter och bjuder på en enastående utsikt. Hela färden kommer kännas superlyxig då man kan njuta av fantastisk mat och dryck samtidigt som man blickar ut över de vackra Alperna genom de stora panoramafönstren.

Från den kända skidorten Davos och den vackra staden Chur kan man åka det världsberömda tåget Bernina Express ner till Tirano i Italien. Resan bjuder på spektakulära vyer medan tåget kämpar sig upp för branta backar och djupa dalar genom de mäktiga Alperna. Ombord på tåget kommer du inte ha en lugn stund då det med jämna mellanrum kommer dyka upp broar eller andra häftiga sevärdheter som måste finnas med i ditt fotoalbum. De stora panoramafönsterna är perfekta för att du inte ska missa något under färden samtidigt som mat och dryck kan bli serverat för dig vid bordet. Under resans gång kommer du att åka över de välkända viadukterna Brusio och Landwasser, men även genom Albua- och Berninapasset som ligger på över 2200 meters höjd. Något som måste finnas med på din bucket list.

Glöm inte solkräm, vi ses i Alperna!