Europarunt.se

Europarunt.se

Frågor och svar om Interrail

Här hittar du allt du behöver veta om Interrail

Kontakta våre resekonsulter.
Öppet alla vardagar mellan 08:30 – 16:30.

08-53 52 53 00
support@europarunt.se


Europarunt

FAQ

Vanliga frågor om tågluffning med Interrail

En resdag är en dag som du kan använda Global Pass som färdbiljett. Alla dagar är inte alltid resdagar, eftersom det är vanligt att man stannar en eller flera dagar längs vägen innan man reser vidare. Om du vill resa så mycket som möjligt så väljer du ett Global Pass med många resdagar. Vill du istället uppleva mycket på de platser du besöker kan du klara dig med ett Global Pass med få resdagar.

Interrailkorten gäller som en färdbiljett på alla deltagande tåg i alla deltagande länder. Huruvida det täcker alla dina resor eller inte beror på vilket Interrailkort du väljer och hur du vill resa.

Bra att veta: Platsreservation ingår inte och säljs separat vid behov. Global Pass är inte giltigt i Sverige om du är bosatt här, men får användas för en resa ut och en resa in.

Global Pass får användas för en resa ut ur Sverige och en resa tillbaka till Sverige. Du kan inte resa fritt i Sverige med kortet eftersom det är avsett för att resa i andra länder.

Ja, för att resa ut i Europa, eller tillbaka till Sverige, med ditt Interrailkort måste du använda dina resdagar, precis som när du reser runt i Europa.

 

Du räknas som senior från och med den dag du är 60 år fyllda. Det spelar ingen roll om du är pensionerad eller inte.

Den som köper måste vara stadigvararande bosatt i Europa i ett deltagande land. Det räcker inte att du har vistats en längre tid i ett land för att du ska anses vara stadigvarande bosatt där. Du måste också kunna styrka detta med exempelvis ditt pass.

Ja! Från och med 2019 finns nu fler Interrail varianter att välja bland. Allt från 4 dagar till 3 månader. Se hela utbudet här!

För att resa i första klass (1KL) med högsta komfort behöver du ett Interrailkort med 1KL som vald komfort, samt vid behov komplettera med platsbiljetter. Med ett Interrailkort i 1KL kan du resa både i 1KL och andra klass (2KL). Med ett Interrailkort i 2KL kan du endast resa i 2KL.

Ring oss på 08-535 253 00, eller maila till support@europarunt.se så hjälper vi dig att köpa dina Interrail-pass. Kortet levereras direkt till din mail när du genomfört betalningen.

På dygnsöverskridande tåg får man fullfölja resan med just det tåget, utan att nästa resdag behöver användas. Det är det datum när man kliver på tåget som anses vara resdatum. Dock måste resan fortfarande ske under kortets hela giltighetstid. Byter man sedan till ett annat tåg, så måste även den dagens resdatum anges. Det är tågens ordinarie avgångs- och ankomsttider i tidtabellen som gäller.


Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och ta del av unika rabatter på Interrail först av alla!