Europarunt.se

Molly Sandén tågluffar i Europa

Molly Sandén

En dröm har alltid varit att få tågluffa genom Europa. Men eftersom jag turnerat i Sverige sedan jag var 13 år så har det varit svårt att få ihop. Tillsammans med Europarunt.se gjorde jag min drömresa med tåg genom Europa.


Ghetto, gondol och glasskaos

Vi vaknade tidigt och började dagen med frukost på hotellet. Fortfarande höga på alla mysiga intryck från gårdagen styrde vi stegen mot området Ghetto som sägs vara världens första ghetto – alltså därifrån ordet har sitt ursprung. Ett judiskt kvarter med vackra synagogor där det inte är lika mycket turister.

En tant utanför hotellet frågade om mina byxor var pyjamasbyxor eller vanliga. “Don’t get me wrong, you look like a typical Venice-girl!”. Hm. Vet fortfarande inte hur jag ska tolka detta…

Arkitekturen skilde sig en aning från stadskärnan och blev mer och mer olik ju närmre Ghetto vi kom. Stämningen var mycket mer avslappnad.

Både jag och Josef älskade stämningen i Ghetto. Inte alls samma puls som inne i stan. Vi satte oss ner på en supermysig liten uteservering mitt på torget och spelade Backgammon å drack öl. Barn från en skola i närheten lekte lekar och dansade runt oss. Overkligt gulligt.

Venedig är ju känt för sina gondoler. Men vi insåg rätt snabbt att detta utnyttjats till max och blivit till en överdrivet dyr turist-attraktion.

Vi kände dock att vi var tvungna att testa.

“Josef jag vill ta en fin bild med Italiensk glass å vattnet i bakgrunden!”

Hela eftermiddagen strosade vi igenom genom den vackra staden utan vidare plan. Satte oss i solen ibland å tog nåt att dricka. Gick in i några små affärer. Till slut hittade vi ett mysigt ställe att äta middag.

Efter middagen var det dags att röra sig mot tågstationen för att ta ett nattåg till Berlin.