Europarunt.se

Molly Sandén tågluffar i Europa

Molly Sandén

En dröm har alltid varit att få tågluffa genom Europa. Men eftersom jag turnerat i Sverige sedan jag var 13 år så har det varit svårt att få ihop. Tillsammans med Europarunt.se gjorde jag min drömresa med tåg genom Europa.


Vintage och futuristisk lyx

Vi vaknade upp lite smått bakis och packade väskorna för att byta hotell till mitt absoluta drömhotell… W. W hotell ser ut som en spegelblank framtidsbyggnad formad som en hajfena (eller om man ska gå efter hur vår receptionist ritade den på kartan – som en kuk) och ligger på stranden nästan ända ute i havet. När jag var i Barcelona första gången som 18åring och glatt stod och köade i över en timme för att ta en drink uppe i deras lyxiga skybar Eclipse drömde jag om dagen jag skulle få bo där. Nu va den dagen.

När vi kom dit åt vi direkt lunch på deras grymma tapasrestaurang BRAVO (nej man kan aldrig tröttna på tapas!) som hade en nice terass med mycket växter och utsikt över poolen och stranden.

Efter lunchen blev vädret sämre så vi chillade lite på rummen innan vi bestämde oss för att ta oss in till stan och den omtalade Vintage-butiken Holala!. Där fanns precis allt man vill hitta i en vintage-butik.

Alldeles intill låg restaurangen Flax n Kale som så många tipsat oss om så vi gick dit och åt en gryyym middag som bestod av… wait for it…. tapas. Men liksom mer nyttiga tapas. Utan gluten och sånt. Så det är ju stoor skillnad.

Efter middagen promenerade vi till området Raval som vi inte kollat in än bortom La Rambla. Där fanns fler vintage butiker och massa coola barer och restauranger.

Kvällen avslutades med supergoda drinkar och grym musik att dansa till (och sjunga med i) uppe i skybaren Eclipse på W. Precis lika kul som jag minns det. Dock så har vi bara suddiga mobilbilder därifrån pga att vi inte fick ta in kameran. Kan va bra att veta. Kan också va bra att veta att man borde ha långa byxor som kille och klackar som tjej. När jag var där för några år sedan fick min kompis pojkvän smita in på toan och byta om till mina tajta glansiga strumpbyxor för att komma in… inget fel på det iofs.