Europarunt.se

Nicole Falciani tågluffar i Europa

Nicole Falciani

Nicole är en lifsstilsbloggare och modell från Stockholm. Utöver sin närvaro på Youtube och Instagram kan även titulera sig både programledare poddare och e-handlare.

Sammanfattning av min tågluff med Interrail

Nu har det gått ett tag sedan jag kom hem från tågluffen. Och med handen på hjärtat måste jag verkligen säga att detta är bland det roligaste jag gjort och upplevt. Vi var ute och tågluffade i totalt 10 dagar och gjorde totalt 6 stopp. Det tycker jag var lagom. Vi hann med Venedig, Comosjön, Portofino, St Moritz, Luzern och Zürich. Jag hade dock inte bangat på att tågluffa i typ en månad.

Så mitt tips till alla därute är att TÅGLUFFA. Ni kommer verkligen inte ångra er. Vi valde att köpa Interrailkortet med 15 resdagar i följd. Men eftersom vi bara gjorde 6 stopp på 10 dagar hade det dock varit billigare för oss att köpa kortet med 7 valfri resdagar inom en månad. Men det är lätt att vara efterklok hehe.

Vill ni veta det bästa? Nu kan ni köpa ert interrailkort inför våren eller sommaren och få 15% rabatt. Gäller några veckor framöver. Hur bra?

Ni hade ju chansen att ställa mig era frågor ang min tågluff. Så här kommer alla frågor & svar.

Skulle du rekommendera folk att tågluffa? JA, JA och återigen JA. Verkligen roligaste jag gjort. Man får dessutom uppleva så många olika ställen på kort tid.

Vad var det bästa/sämsta med resan? Det bästa med resan var att man fick se så många ställen på kort tid och att man kan bestämma helt själv vart man ska. Finns nog inget som var ”sämst” eller riktigt dåligt. Ibland blev man ju såklart lite trött på att åka tåg så länge. Men vi försökte åka max 6 timmar i sträck just för att vi skulle orka med.

Bokade ni alla resor i förväg eller hur gjorde ni? Alla resor behöver man inte boka i förväg utan enbart vissa. Lättast och smidigast är att ringa Europarunts telefonsupport, eller gå till tågstationen innan resan för att boka tågbiljetter.

Vad kostar ett tåglufffskort? Det beror på hur länge du vill åka och vara borta. Men bästa är att kolla på Europarunt.se för att se vilket som passar dig bäst.

Hur bodde ni på tågluffen? Vi valde att hyra lägenheter via airbnb och det gick väldigt smidigt. Vi fick en lite sämre lägenhet & otrevlig värd men annars var alla andra ställen verkligen tiptop.

Hur mycket kostade allt som allt? Vi var som sagt 3 styckna tjejer som var borta i 10 dagar. Vi valde att inte på bo hostels + att vi åt lunch & middag ute varje dag. Vi gjorde av med ca 11 000:- var exklusive interrailkortet. Men man kan lätt spara in pengar genom att laga mat ”hemma” och bo billigare. Dessutom är Schweiz väldigt dyrt jämfört med andra länder.