Europarunt.se

Reseberättelse

våra läsare har tågluffat! ta del av deras reseberättelser här.

Sandys tågluff med Interrail

Just nu frilansar jag från Barcelona och har bott här i snart åtta månader. För några veckor sedan mötte jag upp ett par vänner i Berlin för att se Robyn live och det är bland de bästa konserterna jag har sett. Jag flög till Berlin, men vill verkligen flyga mindre i år och bestämde mig för att ta tåget hem till Barcelona. I samband med min tåglugg gjorde jag ett par grymma stop längs vägen!

BERLIN VLOGG

Mitt första stopp efter Berlin var Stuttgart och då jag är halvtysk har jag varit en del i Tyskland – men aldrig i Stuttgart. Där åt jag bland annat “spätzle” som jag växte upp men och älskar (se bild). Staden är inte stor och man kan gå genom den utan problem. Stuttgart har många gamla vackra byggnader, mysiga caféer och en intressant historia.

Det blev en väldigt kort visit i Stuttgart innan jag tog mig vidare till Paris och där jag inte heller varit tidigare. Paris är helt enormt stor, så vackert och dyrare än jag trodde (tänk er svenska priser och ibland lite dyrare).

Jag spenderade totalt tre nätter i Paris och två hela dagar. Jag gick i snitt 30K steg per dag och besökte de flesta kända attraktionerna. Det bästa med Paris är alla vackra hus och områden, maten, stämningen, kreativiteten, allt som finns att se och göra, samt second hand butikerna!

Det bästa jag vet med att komma till en stad för första gången är att promenera och äta mig genom den. Jag pratar med locals och ber dem om deras bästa tips för att känna mig så nära kulturen som möjligt.

PARIS VLOGG

Såklart åt jag min godaste croissant i Paris och åt minst två per dag faktiskt. Paris är magisk och det finns så mycket att göra – två dagar var för lite. För mig är Paris lite för stor, för dyr och saknar ett hav haha ???? Men SÅ vacker!

Helt slut i ben och fötter tog jag mig ner till Montpellier – en sjuk kontrast mot Paris. En liten, mysig och solig stad vid den franska kusten. Man går genom innerstaden på 10 minuter och här prioriterar man livskvalitet; kaffet smakar gott, maten är fantastisk, människor sitter på torg och fikar… helt rätt stad för mig efter Paris. Montpellier är dessutom helt galet vackert och jag tror att jag fotade exakt varje hus.

Jag bodde hemma hos min roomie Amalias kompis som heter Veronika, hon bor och studerar i Montpellier. Trots att det var första gången vi sågs någonsin kändes det som om vi har känt varandra länge och hon gav mig grymma tips! Vi bestämde oss spontant för att hon skulle följa med mig tillbaka till Barcelona för att överaska Amalia och styra en liten fest. Se hur det blev i vloggen nedan.

MONTPELLIER VLOGG

Alla mina tågresor var så smidiga och jag är sjukt nöjd över min tågluff! Jag har verkligen fått mersmak och vill resa med tåg oftare ???? Jag hoppas att ni gillar min berättelse, skriv gärna DM på min Instagram med frågor och funderingar @SandyStadelmann.