Europarunt.se

Sandra Beijer tågluffar i Europa

Sandra Beijer

Sandra jobbar som författare, copywriter och skribent och driver en av Sveriges största bloggar. Hon bloggar om allt hon tycker om, såsom böcker, filmer, kläder, mat, fester och platser jag besökt. Tillsammans med Flora Wiström tågluffade hon från Barcelona via Toledo till Lissabon.


En eftermiddag i Barcelona med trädbarer och crêpes

Den här veckan är ju jag och Flora ute och åker tåg i samarbete med Interrail om ni minns? I måndags började vår färd i Barcelona med en obligatorisk gruppselfie i hotellhisspegeln.

Sedan gav vi oss ut i det kringelkrokiga området El Born som vi bor i.

Så jäkla gulligt med alla tvättstreck, snirkliga grejer och små balkonger överallt. Varje gång jag är i södra Europa undrar jag varför jag inte bor i södra Europa.

Flora hade fått tips om en bar som hette de l’Antic Teatre som låg lite gömd på en innegård. Så dit gick vi. Alltså hur fin?

Jag var lycklig för att vi var i landet som gör cava.

– mer cava?
– såklart.

Av en slump träffade vi ett gäng av Floras kompisar på baren. Så märklig grej att man alltid stöter ihop med någon man känner när man är ute och reser. Det är nog för att ens rörelsemönster i staden som man tror är så *unika* är precis som alla andras man känner : ) Inget fel med det såklart när man hamnar på barer med Pans Labyrintiga träd i.

Libertad som varit min bloggläsare sedan urminnes tider kom förbi på ett glas. Så roligt att äntligen träffa henne, puss Libertad!

Fint med fågelburlampor.

När jag och Flora blev hungriga begav vi oss ut på middag. Så här vackert tycker Flora att Barcelona är.

Vi gick till detta lilla ställe.

Ett crêperie som Flora fått rekommenderat, perfekt mat för en sen middag.

Här satt vi och åt våra crêpes med svamp och spenat och annat i.

Sedan promenerade vi hemåt utan halsduk och bara en sån grej kan man ju bli glad av.