Europarunt.se

Sandra Beijer tågluffar i Europa

Sandra Beijer

Sandra jobbar som författare, copywriter och skribent och driver en av Sveriges största bloggar. Hon bloggar om allt hon tycker om, såsom böcker, filmer, kläder, mat, fester och platser jag besökt. Tillsammans med Flora Wiström tågluffade hon från Barcelona via Toledo till Lissabon.


Fredag i Lissabon med burgare, fluffiga träd och innegårdar

Det var t-shirtväder! Var så glad över detta.

Vi passerade en liten orkester på väg till nya platser.

En bingohall.

Och fasader som matchade mina kläder.

Efter en dryg timme var vi framme vid vårt mål: LX Factory.

LX Factory är ett gammalt industriområde som nu huserar butiker, caféer, barer och restauranger. Lissabons Brooklyn kanske man kan säga.

Vi var ganska hungriga efter promenaden och satte oss här för lunchtajm.

Lunchdejt!

Piementos de padrón omnommm.

Och vegoburgare.

Efter lunchen kikade vi in på typ alla ställen. Som det här mysiga caféet.

Och den magiska bokaffären! Böcker från golv till tak och portugisiska hipsters som satt och läste och rökte cigg.

Efter att jag köpt på mig en flaska portvin (det kommer ju från Portugal ni vet!) och Flora några självlysande stjärnor och annat viktigt kände vi oss klara och begav oss hemåt igen. Gulligt med folk som torkar sina kläder och lakan mitt på trottoaren.

Vi sov en timme (eller två). Skönt.

Och när dagen började gulna mot kväll var vi redo för en fredag.

Vi hittade nya hus vi ville bo i dessutom.

Vi försökte sätta oss på lite uteserveringar men alla var stängda för att det regnade cirka en droppe per kvart. Själv tyckte vi att det var supersommarfeeling i luften.

Hur som helst mötte vi upp min portugisiska bloggläsare Ana och hennes kompis Diana! Så himla roligt med utländska bloggläsare! Och förlåt alla ni för att ni får harva med Google Translate, men sjukt fint att ni gör.

De tog mig och Flora till ett helvegetariskt ställe som heter Terra. Flora kunde äntligen äta prick allt!

Efter maten gick vi till vår hotellbar, satte oss i soffan på innegården, drack öl och pratade om hångel, killar, tjejer, sex, tinder, dejter och allt sånt som är så himla roligt att prata om med folk man aldrig träffat förut.

Vid midnatt kramades vi adjö. Tyckte SÅ mycket om dessa personer alltså, hade tvingat mig in i deras kompisgäng om jag någon gång flyttade till Lissabon.

Och det var den allra sista historien om mitt och Floras tågäventyr från Barcelona via Toledo till Lissabon. Har varit otroligt roligt att upptäcka städer jag aldrig tidigare varit i och tyckte om alla tre så väldigt mycket (extrahjärtan till Lissabon). Men det absolut finaste på den här resan har varit att lära känna Flora lite mer. Att ha hängt 24 timmar om dygnet i en vecka med en så klok, vettig, knäpp och mysig person har varit en ynnest. Önskar alla en Flora i livet!