Europarunt.se

Sandra Beijer tågluffar i Europa

Sandra Beijer

Sandra jobbar som författare, copywriter och skribent och driver en av Sveriges största bloggar. Hon bloggar om allt hon tycker om, såsom böcker, filmer, kläder, mat, fester och platser jag besökt. Tillsammans med Flora Wiström tågluffade hon från Barcelona via Toledo till Lissabon.


Godishus, Wes Andersonska hotellrum och matrosbarer

Om det är någon som händelsevis missat så gör jag och Flora ett samarbete med Interrail och i torsdags hoppade vi av nattåget och var framme i Lissabon!

Vi styrde kosan mot vårt hotell som var som hämtat ur valfri Wes Anderson-rulle. Tyvärr var vi alldeles för tidigt ute och vårt rum var ännu inte färdigt för oss.

Så det var bara att lämna väskorna i receptionen och gå ut på stan i krispigt morgonljus.

Det tog ungefär 20 sekunder för oss att bli kära i Lissabon och stadsdelen Bairro Alto där vi bodde. Husen ser ut som engelsk konfekt eller som stora block av glass. I det här lilla huset ska Flora bo i framtiden så att ni vet.

Klockan var runt åtta och staden hade inte riktigt vaknat än. Vi hade gatorna för oss själva.

Det frukoststället som vi hade sett ut öppnade inte förrän klockan elva. Så jag köpte färdkost i form av frukt.

Nektarinen gick hem : )

Lissaboooon vad gööör du med våra hjärtan.

I en liten gränd fann vi ett öppet fik, beställde in kaffe och satte oss på uteserveringen med våra datorer. Jag tänker att vi hade en av de bättre kontorsplatserna i världen just den timmen.

Gott kaffe drack vi också.

Vid klockan elva öppnade Café Tati som vi fått rekommenderat, så då gick vi dit för att äta en sen frukost eller en tidig lunch beroende på hur man ser det. Jag läste spännande bok medan vi väntade på maten.

Min lunch: pimientos de padrón samt en räkceviche. Så himla gott var det.

Efter maten fortsatte vi vår upptäcksfärd genom Lissabon. I det här huset ska jag bo så ni vet.

Träffade bland annat en gullig hund.

Vid två var rummet klart på vårt hotell och vi kunde checka in! The Independente heter hotellet om någon är intresserad.

Vårt rum var så fint med fransk balkong och högt i tak. På torget utanför stod en live-orkester och vi öppnade upp fönstren och levde i en film resten av eftermiddagen.

Efter en powernap och lite smink-touch up var vi redo för kvällen.

Vi mötte upp vår torsdagsdejt: bloggläsaren Agnes! Vi började med en fördrink i form av öl på hotellets bakgård som även var en beer garden.

Puss.

Efter ölen begav vi oss några kvarter bort för att äta på en restaurang vi fått rekommenderad på instagram (verkligen tack för alla tips, ni gjorde vår resa!). Det var en liten stunds väntetid så då hängde vi utanför.

Agnes sysselsatte tiden med att rulla cigaretter och Flora försvann in och kom ut med en hel flarra cava som vi korkade upp på trottoaren ^^

En halvtimme senare var vårt bord redo! Taberna da rua das Flores heter restaurangen och den var så jäkla mysig som ni ser.

Vi åt kantareller med äggula, ostar, grillad kyckling och tuna tataki. Bra skit alltså.

Efter maten var vi pepp och natten behövde fortsättas.

Vi gick till en bar som tidigare varit en gammal bordell. Moulin Rouge-igt värre. Vi blev placerade vid ett hörnbord precis vid balkongen och beställde in cava.

Bäst av allt var att servitörerna var matroser!