Europarunt.se

WINTERRAIL

An EUROPRAUNDT.NO production starring free skiers WILLIAM LARSSON and TOM-OLIVER HEDVALL cinematographer ANDREAS ZETTERQVIST and production wizard ADAM WIDÉN

Tom-Oliver Hedvall och William Larsson

Vi är Tom-Oliver, William, Adam och Andreas – ett gäng extremskidåkare som älskar äventyr. Tillsammans drog vi på tågluff till Alperna med Interrail, en resa vi sent kommer glömma. Häng på!


Livigno – Sankt Anton

Vi närmar oss resans slut. Sista stoppet var Sankt Anton där vi hade två pangdagar med sol, puder och en afterski vi sent kommer glömma.

Rutt Livigno – St Anton:

Tirano – 14:24
Chur – 18:22

Chur – 18:37
Sargans – 18:55

Sargans – 19:36
St Anton – 21:01

Från Tirano som ligger en kort busstur från Livigno hoppade vi på det legendariska tåget Bernina Express. Målet var Chur i Schweiz där vi hade ett tågbyte att göra på väg till slutdestinationen Sankt Anton.

Sträckan är med på Unescos världsarvslista och var helt galet vacker. Vi var i extas och satt som fågelholkar under hela färden som tog cirka fyra timmar. Tom-Oliver beställde en ostmacka och fick ett paket som innehöll bröd med ett tveksamt utseende, gruyere och en schweizisk armékniv.

Rälsen är lagda i snurrar och serpentiner, ut och in genom tunnlar, och upp och ner för alppass. Som högst tar sig Bernina Express 2200 meter över havet. Vi rekommenderar att boka platser i någon av vagnarna med panoramafönster för att få den bästa utsikten.

Dagen därpå gick vi upp tidigt för att fånga första liften. Precis som nästan varje dag under resan var det soligt och klar sikt. Vi tog oss till skidområdet Stuben där vi hittade fin snö trots att det gått över en vecka sedan det snöat.

Två av Tom-Olivers polare som vi träffade i Livigno hade tröttnat på Italien och hängde på oss till Sankt Anton istället. Sista dagen maxades med grym åkning, en massa god mat och ösig Tirol Afterski.

Vi avslutar den här berättelsen med en bild från resans sista lunch i backen. Vi kan starkt rekommendera att testa tåget på nästa skidsemester, det var smidigt, bekvämt och en häftig upplevelse! Vi är hooked. Tack för oss,

/Tom-Oliver, William, Adam och Andreas