Europarunt.se

WINTERRAIL

An EUROPRAUNDT.NO production starring free skiers WILLIAM LARSSON and TOM-OLIVER HEDVALL cinematographer ANDREAS ZETTERQVIST and production wizard ADAM WIDÉN

Tom-Oliver Hedvall och William Larsson

Vi är Tom-Oliver, William, Adam och Andreas – ett gäng extremskidåkare som älskar äventyr. Tillsammans drog vi på tågluff till Alperna med Interrail, en resa vi sent kommer glömma. Häng på!


Andermatt – Livigno

Resan fortsätter! Från Andermatt i Schweitz rullade gänget vidare till det italienska skidparadiset Livigno som är en av landets mest snö- och solsäkra platser.

Rutt Andermatt – Livigno:

Andermatt – 09:28
Disentis/Mustér – 10:39

Disentis/Mustér – 11:44
Chur – 13:02

Chur – 13:58
St Moritz – 16:00

St Moritz – 16:48
Tirano – 19:00

Vi tog världens mest kända tåg, Glaciärexpressen, upp i bergen genom passager som tåg inte borde kunna färdas på.

Livigno invigdes självklart med pizza och pasta på en skön uteservering. Trots att vi beställde dubbla huvudrätter var det ändå billigare än en vanlig lunch i Schweiz. Vi mötte upp ett gäng snowboardpolare till Tom-Oliver och drog till en nypistad snowpark som bjöd på fin snö och sköna åk. Från snowparken gled vi vidare till en solravin där vi byggde egna hopp. Vissa solade medan andra byggde.

Livigno har 300 soldagar per år så prognosen var självklart strålande sol hela vistelsen.

På kvällen blev vi bjudna på risotto hemma hos gänget vi mött upp under dagen. De bodde i en lada som gjorts om till en urcharmig alpstuga uppe i bergen.

Den andra och sista dagen här bjöd på efterlängtad nysnö, solsken och skidåkning i världsklass. Livigno får 5 av 5. Klicka på nästa inlägg för att läsa om våra äventyr på tågluffens nästa destination, Sankt Anton.